2015 ADVENTI KALENDÁRIUM (FŐLEG FELNŐTTEKNEK)

2015.11.01 08:45
Vese és Érzelem Tisztító Adventi Kalendárium
Avagy hogyan varázsoljunk a közvetlen környezetünkbe egy kis meghittséget és békét, nem mellesleg vesetisztítást 
(Kedv és ötlethozó képek a cikk végén) 
 
 
Egy adventi kalendárium készítésekor mindenki első sorban a gyerekekre gondol, pedig akárkinek jólesik a törődés, játékosság és meglepetés.
Hogyan is készülhetnénk fel jobban a karácsonyra, köznyelven a szeretet ünnepére, mint azzal, hogy segítjük az érzelmeink megélését, kivételesen nem csak leki, hanem szervi szinten is?
Általában akinek a veséivel vannak problémái, azoknak nehezebben megy a kapcsolatteremtés, kevés mély emberi kapcsolata van, és a párkapcsolata sem szokott rózsásan működni. Mindezek gyakran egy tőről szoktak fakadni, mégpedig abból, hogy a testben az "élet vize" nem tud megfelelően megtisztulni, és sok "méreg" marad az illető szervezetében, amik semmiképpen sincsenek jó hatással az egészségre és a közérzetre. "Benne marad a méreg, tüske" - mondja a népnyelv , igen kifejezően. 
 
Rohanó világunkban sokaknak igencsak nehéz minden nap odafigyeléssel megerőszakolnia magát, hogy elegendő folyadékot igyon, azonban a játékosság, az odafigyelés és a meglepetés jótékony folyamatain keresztül rá tudjuk venni magunkat, társunkat, anyukáknkat, munkatársunkat, hogy szakadjanak ki 5-15 percre a hétköznapokből, és egy kicsit felhőtlenül átélhessék újra a gyermekkort, amikor még a szüleik azon fáradoztak, hogy meglepetésekkel a kedvükben járjanak, és a megfelelő tálalással igazi élményt nyújtsanak nekik.
 
December elsejéig még bőven van időnk beszerezni a kellékeket,(már aki nem november 30-án, hanem frissen olvassa e sorokat)  és direkt nem november utolsó hetében közöltem a cikket, mert sejtem, hogy nem mindenki tudja úgy szervezni az életét, hogy egy hét alatt elintézzen minden szükségeset. 
 
Egy ilyen jellegű kalendárium ajándékozásánál fontos lehet, hogy minden napra jusson valami különleges, valami olyan, amit nem minden nap iszik meg az ember. Olyannak kell lennie, hogy kicsit ünnepivé váljon ez a szertartás, és minden nap már alig várja az illető, hogy a soron következő kis ajándékot a magáévá tegye. Magunk és mások érdekében még arra is érdemes figyelni, hogy ne bonyolítsuk túl a dolgot, mert könnyen úgy járhatunk, hogy a túl sok macera miatt nem fognak foglalkozni az ajándékunkkal,és a jószándékból nyűg lesz.
 
 Hozzávalók: 
 
24 db ital, mondjuk alkoholmentes sör (sima,citromos, gyömbéres, grape fruitos stb. .)  Én 31-et szoktam, mert Szilveszterig számolok. Azért ajánlok sört, mert kíváló vesetisztító hatású, tele van élettanilag hasznos anyagokkal, és , hogy miért pont alkoholmenteset, talán azt sem kell nagyon részletezzzem, mert sokak hallottak róla, hogy az alkohol nem csak a májnak káros.
A sört lehet helyettesíteni gyümölcslevekkel, különleges teákkal, méregtelenítő italokkal. Csak be kell menni egy boltba, bioboltba,paleo boltba, és szét kell nézni, hogy jól tájékozottak legyünk. Hatalmas kínálat van. Akár minden napra vásárolhatunk különféle italt a célszemélynek. 
 
Ha már ezek megvannak,akkor kell még valami, amibe tesszük és csomagoljuk az italokat . 
Pl.:Sörösrekesz, saját készítésű, vagy varratott, boltból vett adventi kalendárium, zokniból, egy szép kosárból, ajándékdobozból, csomagolópapírból.
 
 
 
 
 
Ötletek és Kedvcsinálók
 
 
 
Ezt a verziót első sorban funkcionális kényelem-szeretőknek ajánlom. Nem kell hozzá más, csak egy bontatlan karton sör és egy filctoll. Jelige : az élet egyszerű, és én így szeretem! 
 
 
 
 
Itt már megfigyelhetünk némileg több rákészülést, mert egy egyszerű, de kidekorált dobozba van belehelyezve a dobozos sör, és minden egyes darab tetején papírból kivágott, kör alakú dátumjelző van, melyet matricával ragasztottak oda.
 
 
 
 
A harmadik képnél megfigyelhetjük, hogy különböző méretű és fajtájú üvegek vannak összeválogatva egy szettbe. A csomagolás egyszerű, ám nagyszerű, papírzacskó kis zsinórral átkötve,és dátumjelölővel ellátva.
 
 
 
 
 
Vannak, akik szeretik külön-külön becsomagolni minden egyes napra a kis meglepit:
 
 
 
 
 
Igazán dekoratív lehet egy olyan kalendárium elkészítése, melyet a falra lehet függeszteni (bár itt gondolni kell a csomagok súlyára is) Egyaránt kíváló otthonra, vagy egy munkahelyre. Valahányszor rátekintünk, mindig eszünkbe jut a törődés.
 
 
 
 
 
 
Végül, de nem utolsó sorban készülhet a naptár karton vagy nem karton hengerekből, melyeket zöld csomagolóanyaggal lehet bevonni, majd úgy egymáshoz ragasztani őket, mintha egy karácsonyfa lenne. Az aztal vagy a polc ünnepváró dísze is lehet. 
 
 
 

—————

Vissza