I.Őszi Nagytakarítás a Feng Shuitól Ihletve - Hibás Tárgyak Szelektálása

2015.11.04 10:49
Ennek a cikknek az olvasásához nem kell senkinek Feng Shui szakértőnek lennie,de megtapasztalhatja, hogy milyen kölcsönhatást idézhet elő magának az ember némi idő és energia ráfordítással. 
Egyes szakértők azt mondják, hogy egy-egy tárgytól való megszabadulás nem csak annyi, hogy kidobunk valamit, hanem egy sor pszichés és energetikai folyamatot is elindít. Hát, ha kíváncsiak vagyunk, akkor szaván foghatjuk az illetőt, és megbizonyosodhatunk erről az állításról. A Feng Shuis életterületekről most nem fogok szót ejteni, mert a hibás tárgyak semelyik területen nem hoznak jót.
Ha szükségét érzi, vezethet naplót a kidobott tárgyakról, és az utána való történésekről, . hogy pontosabban nyomon követhesse a változásokat. 
 
Kezdjük a használhatatlan tárgyakkal, mert ezeket a legkönnyebb beazonosítani. El van törve, hibás, csorba, egyszóval használhatatlan, vagy/és ezen tárgyak használata mindig macerával jár. (pl. a pohárból csak az egyik oldalról tudunk inni, mert csorba, vagy pl. az a nadrág, ami derékban jó, de cserébe 8 cm-rel rövidebb, mint lennie kellene, stb....) Csak a helyet foglalják, porosodnak, az energiát megrekesztik. Vannak, de minek?
 
Azt ajánlom, hogy legyünk következetesek, és ne dőljünk be az olyanoknak, hogy : ezt megtartom, mert ezt kiválóan meg lehet javítani még. . . És valóban, 3 éve csak a kíváló javításra vár... Nem érdemes felülni az ilyen "provokációknak", mert , ha eddig nem volt életbevágó a tárgy megjavítása, akkor most miért kellene bárkinek is törnie magát miatta? Na jó, ha mégis a javítás mellett dönt valaki, és belátható időn belül nem történik semmi, pl. csak áll továbbra is a polcon és valahogy csak nem kerül javításra a sor,  akkor könyörtelenül járjunk végére a dolognak. Még nagyobb tanulság, ha sikerül megjavítani, de rövid időn belül megint tönkremegy az adott tárgy.
 
Nézzük meg jól a "problémát":
Mit szimbolizál számomra ez a tárgy?
Miért ragaszkodok ennyire hozzá?
Miért nem vettem a fáradtságot, hogy eddig megjavítsam?
Miért lenne jó, ha ez a tárgy újra a szolgálatomba állna?
Kitől kaptam ezt a tárgyat, és milyen a viszonyom az ajándékozóval?
Milyen események köthetőek ehhez a tárgyhoz?
 
Szerintem ezeket is az élet nagy kérdései közé kellene sorolni, hiszen rengetegen nem tudnak szabadulni használaton kívüli tárgyaiktól. Mintha nem is ők, hanem a tárgyak ragaszkodnának hozzájuk. . . De ez már megint egy külön téma . . . :)
 

—————

Vissza